Helyreállt a menetrend Fehérvár felé

2014.01.16. 08:24 Módosítva: 2014.01.16. 08:26

Hajnaltól menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és Székesfehérvár között, közölte a MÁV. Minden járat elindul, műszaki hiba már nem akadályozza útjukat. A vonatforgalmat és a sorompókat szabályozó biztosítóberendezést szerda este fél tízre állították helyre a MÁV szakemberei és a kivitelező cég. A hiba okát vizsgálják.

Szerdán 17:40-kor a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon elromlott a biztosítóberendezés. Használhatatlanok voltak a fél- és fénysorompók is. Egy ideig vesztegeltek az itt közlekedő székesfehérvári elővárosi vonatok, illetve a veszprémi, celldömölki, szombathelyi, az észak-, valamint a dél-balatoni vonatok.

Amikor elindultak, utána is az esti órákban másfél, két órás, illetve három órás késésekkel közlekedtek. Volt olyan vonat, amelyik négy órát is késett. A még nagyobb késések és a torlódások elkerülésére egyes vonatokat kerülő útvonalra tereltek.

A MÁV-START közölte: ebben az esetben az átalány-kártérítés szabályai szerint járnak el, amelyet bármely pénztárban kérhetnek az utasok. A kártérítésre mértéke 30-119 perc késésnél a jegy árának 25 százaléka, 120 perc vagy annál nagyobb késés esetén a menetjegy árának 50 százaléka. A kártérítés számításának alapja a jegy árának a késett vonatra eső része, menettérti útra kiadott menetjegy esetén a menettérti jegy árának azon útra (oda vagy vissza) eső része, amely út során az utasok a késést elszenvedték.