Egymilliárdos kokainfogás Budapesten

2014.01.22. 13:22

Huszonhárom kilogrammnyi, egymilliárd forint értékű, rendkívül jó minőségű kokaint foglaltak le Budapesten egy rajtaütésen a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai a napokban, írta a Zsaru magazin. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy az ügy részleteit nemzetközi sajtótájékoztató keretében ismerteti a rendőrség.

Egy zuglói lakóparkban végrehajtott akcióban a nyomozók elfogtak egy 41 és egy 46 éves férfit, illetve egy 29 éves nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nagy mennyiségű kábítószerrel kereskedtek. A cikk szerint a drogot autóalkatrészként adták fel Panamában, és január 13-án érkezett a szállítmány Magyarországra, a gyanúsítottak pedig két nappal később vették át a küldeményt.

A vámügyintézéshez egy hajléktalan iratait és adatait használták a csempészek. A két férfi és a nő panaszt tettek a gyanúsítás ellen, ennek ellenére január 18-án elrendelték előzetes letartóztatásukat. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda jár el, írta a Zsaru magazin.

Nem kizárt, hogy arról az akcióról van, amit egyik olvasónk január 15-én jelzett nekünk. Azt írta, hogy megszállta a TEK az egyik zuglói lakóparkot, ahol egy osztrák rendszámú mikrobusz kárpitja és padlólemezei alól sok kis csomagot halásztak elő. A helyszínen az Index civil ruhás rendőröket látott, akik kérték, hogy csak távolról figyeljük a munkát. Az egyenruhások a földre pakolták a busz berendezését, és a darabokat egyenként lefotózták.