Állt a vonatközlekedés Budaörsnél

2014.01.31. 19:18 Módosítva: 2014.01.31. 21:24

Este kilenc után mindkét vágányon megindult a vonatközlekedés Budaörsnél, ahol hat után rongálódott meg egy vasúti felsővezeték. Sikerült megjavítani a felsővezeték-hálózatot, írja a Mávinform. A Budapest – Győr – Hegyeshalom vasútvonalon a kényszerű várakozások miatt egy-másfélórás késések is lehetnek, de folyamatosan szűnnek meg a torlódások és áll helyre a rend.

A megrongálódott felsővezetékre egy olvasónk hívta fel a figyelmet hat után, miután a vonata már jó ideje vesztegelt az állomáson.

Közel egy órája áll Budaörsnel a vasúti közlekedés. Tájékoztatás semmi. A vonat kezd kihűlni. Egy vasutas csak annyit mondott,hogy mindenki oldja meg, ahogy tudja a tovabbjutást

– írta.

Egyik munkatársunk is a vonaton volt, az ő beszámolója szerint a vonatról többen leszálltak, miután a kalauz nyolc körül végigment a kocsikon, és közölte: fél kilenc előtt biztosan nem indulnak. A vonat viszont hamarosan újra elindult, egyetlen bemondás után, ezért többen lemaradtak róla. Ők a következő vonattal jöttek tovább, de Győrben bevárták őket. Tíz óra előtt pár perccel a lemaradtak, köztük egy kisebb középiskolás csoport, visszaszálltak az eredeti vonatukra. A tanáruk végig azon utazott.

A MÁV tájékoztatása szerint a baleset azután történt, hogy Déli pályaudvarról Tatabányára tartó vonat áramszedője letört. Egy ideig Kelenföld – Budaörs – Biatorbágy között vonatpótló busz közlekedett. Bicskéről visszairányítottak Biatorbágyra egy vonatot, onnan autóbuszokkal juthattak el az utasok Budapestre.

A társaság későbbi közleménye szerint tíz óra körül a Budapest – Győr – Budapest vonalon már „szinte menetrendszerűen” közlekedtek a személy- és gyorsvonatok, de a „teljes értékű menetrend” csak szombat hajnalra állhat össze. A MÁV elnézést kér az utasoktól a „kényszerű késésekért”.