Mátyás
-6 °C
1 °C

Tízmilliós adótartozása van Ruttner irodájának

2014.02.19. 06:16

Tízmillió forintos adótartozással küzd Ruttner György ügyvéd - írja a Blikk. A megtudta, hogy a Dr. Ruttner és Társa Ügyvédi Iroda már rajta van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listáján, mégpedig a végrehajtási eljárással érintettek között. 

Való igaz, hogy nagy összegű az adótartozásom, ami akkor keletkezett, amikor az uzsorakölcsönök miatt még az adót sem tudtam befizetni - mondta az ügyvéd a lapnak. "Amikor az előbb említett rettenetes helyzetnek véget vetve feljelentést tettem, azonnal részletfizetési lehetőséget kértem a NAV-tól, és azóta is folyamatosan törlesztem az adótartozást, ami már csökkent. Éppen kedden adtam fel megint egy negyedmillió forintos összeget az adóhatóságnak, és további részletfizetési lehetőséget is kértem".

Ruttner Györgyöt tavaly két volt ügyfele jelentette fel sikkasztás, ügyvédi visszaélés, hamis tanúzásra való felhívás és más bűncselekmények miatt. Ők azt állították, 30-30 millió forintot helyeztek letétbe az ügyvédnél, aki nem számolt el ezzel a pénzzel. Ruttner ezt tagadta és azzal védekezett, hogy uzsorások hálójába került.