A baloldal aljasságára hivatkozva zárták ki Zsigó ellenfeleit

2014.02.26. 14:13 Módosítva: 2014.02.26. 14:56
A bukott baloldal bármilyen aljasságra képes, ezért a Fidesz csak egységesen, egy irányú akarattal léphet fel sikeresen ellene. Többek között ezzel az indoklással záratta ki Zsigó Róbert saját pártbeli ellenfeleit a bajai Fideszből. Baja korábbi polgármestere, Révfy Zoltán és egykori helyettese a bajai Fidesz-elnökség szerint rosszindulatú tevékenységével veszélybe sodorta a 2014-es választási győzelmet.

A bajai elnökség javaslatára a Fidesz megfosztotta párttagságától Révfy Zoltán volt bajai polgármestert és Búcsú Lajos ex alpolgármestert. A kizárásra azt követően került sor, hogy a két bajai politikus nemmel szavazott Zsigó Róbert újabb országgyűlési képviselői jelöltségére.

A kizárásról először hírt adó Magyar Narancs szerint Révfy és Zsigó között már az elmúlt 4-5 évben megromlott a viszony. Révfyt 2010-ben Zsigó szorította ki a városházáról, az önkormányzati választás előtt ugyanis a helyi Fideszben csak a Zsigó jelöltségéről lehetett véleményt mondani, Révfy neve nem kerülhetett be a fideszes önkormányzati jelöltek közé. Búcsú Lajos 2010 után is megkapta az alpolgármesteri kinevezését, ám Zsigó rövid időn belül megvonta hatásköreit, sőt helyettesét a közgyűlés színe előtt lemondásra is felszólította.

Az Index birtokába került kizárási javaslatot a Zsigó Róbert által dominált bajai pártelnökség állította össze tavaly novemberben, majd ezt továbbította a döntés meghozatalára jogosult Bács-Kiskun megyei választmánynak. A kizárás tárgyalására egyébként szintén Zsigó hívta meg a két érintettet, miután megyei elnökként is ő volt az ügyben illetékes pártvezető.

A Baján összeállított kizárási javaslat szerint a városban olyan „aggasztó folyamatok” zajlottak az elmúlt években, amelyek „nagymértékben negatív irányba befolyásolhatják a Fidesz 2014-es választási szereplését”, ezért az eredményesség érdekében gyorsan orvosolni kell a problémát.

Az irat kitér arra, hogy Révfy 2010-ben került szembe Zsigóval. Révfy „már ekkor elkezdte megosztó tevékenységét”, „személyeskedő levelet írt a bajai tagságnak, amelyben Zsigó Róbertet hatalomszerzéssel és pozícióhalmozással vádolta, … rombolta a csoport egységét”. „A 2010-es sikeres választás után … különböző médiákban tett megjegyzéseket a Zsigó-féle városvezetésre.”

„Az elmúlt hónapok bajai időközi választáshoz kapcsolódó eseményei bebizonyították, hogy a bukott baloldal különböző formációi bármilyen aljasságra képesek, semmi sem drága nekik céljaik elérésére. Egy ilyen helyzetben csak jól szervezett, egységes, egy irányba tartó akarattal lehet eredményesen szembeszállni.” „Révfy Zoltán személye és rosszindulatú (csak saját személyes érdekeit előtérbe helyező) tevékenysége negatív hatást gyakorol környezetünkre, a tagságra, mellyel gyengíti a Fidesz helyi szervezetét, veszélyeztetve ezzel a 2014-s választási felkészülést, … a Fidesz által kitűzött célok megvalósulását.”