Kedden tárgyalják a West Balkán-tragédiát

2014.02.27. 08:40
Jövő hét kedden tárgyalják a West Balkán-tragédiát a Kúrián, mivel két elítélt védője felülvizsgálatot kezdeményezett a tavaly áprilisi ítélettel szemben.

Jövő kedden tárgyalja a Kúria a West Balkán-tragédiát, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint úgy kerül az ügy a Kúriára, hogy két elítélt védője felülvizsgálatot kezdeményezett, mivel nem értenek egyet a tavaly áprilisi jogerős ítélettel. Másodfokon a bíróság részben súlyosbította az elsőfokú ítéletet, akkor az első- és a harmadrendű vádlott három év, négy hónap fogházbüntetést kapott, ennek a felét felfüggesztették, a másod- és a negyedrendű vádlott ítélete pedig maradt két év, nyolc hónap, a büntetés felét szintén felfüggesztették.

A Magyar Nemzet azt is írja, hogy az egyik áldozat családjának képviselője pótmagánvádas eljárást kezdeményezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságon két további személy ellen. Békefi László ügyvéd azt nyilatkozta az újságnak, hogy szerintük két további ember is felelősséggel tartozik a szórakozóhelyen történt események miatt, de ellenük annak idején nem emeltek vádat. A 2011. január 15-én történt tragédiában három fiatal lány vesztette életét. Az áldozatok hozzátartozói a per kezdetétől fogva azon a véleményen voltak, hogy nincs meg minden felelős.