Árpád
-2 °C
4 °C

A rossz közbiztonság miatt tüntettek Ormosbányán

2014.03.01. 15:29

A közbiztonság romlása miatt, a bűnözés megállításáért demonstráltak nagyjából kétszázan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ormosbányán szombaton, írja az MTI. A megmozdulást az önkormányzat is támogatta. Sike Ferencné, a település független polgármestere azt mondta: nyolc éve folytatja a testülettől támogatva "néha reménytelennek tűnő harcát", azt szeretné, hogy végre nyugalom, biztonság, tisztaság legyen a településen, hogy ne a bűncselekmények, garázdaság miatt szerepeljenek a médiában.

Szerinte sokat fejlődött a település, sok pályázatot nyertek, "de sajnos az emberek egy része ezt semmibe veszi, tör-zúz, rombol, rabol, betör, megver időseket, a gyerekek visszafeleselnek az iskolákban, és még az óvodákban, sokan uzsoráznak, kábítószert, vagy hasonló hatású anyagot árulnak gyerekeknek is, nincs meg az egymás iránti tisztelet".

A polgármester panaszkodott arra is, hogy a felsőbb szervek, a rendőrség, a Belügyminisztérium másképp látják. "Szerintük maximális nálunk is a közbiztonság, nem rosszabb, mint más településen, csak mi nagyítjuk fel, túlozzuk el a helyzetet" - jelentette ki a polgármester.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?