A rossz közbiztonság miatt tüntettek Ormosbányán

2014.03.01. 15:29

A közbiztonság romlása miatt, a bűnözés megállításáért demonstráltak nagyjából kétszázan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ormosbányán szombaton, írja az MTI. A megmozdulást az önkormányzat is támogatta. Sike Ferencné, a település független polgármestere azt mondta: nyolc éve folytatja a testülettől támogatva "néha reménytelennek tűnő harcát", azt szeretné, hogy végre nyugalom, biztonság, tisztaság legyen a településen, hogy ne a bűncselekmények, garázdaság miatt szerepeljenek a médiában.

Szerinte sokat fejlődött a település, sok pályázatot nyertek, "de sajnos az emberek egy része ezt semmibe veszi, tör-zúz, rombol, rabol, betör, megver időseket, a gyerekek visszafeleselnek az iskolákban, és még az óvodákban, sokan uzsoráznak, kábítószert, vagy hasonló hatású anyagot árulnak gyerekeknek is, nincs meg az egymás iránti tisztelet".

A polgármester panaszkodott arra is, hogy a felsőbb szervek, a rendőrség, a Belügyminisztérium másképp látják. "Szerintük maximális nálunk is a közbiztonság, nem rosszabb, mint más településen, csak mi nagyítjuk fel, túlozzuk el a helyzetet" - jelentette ki a polgármester.