Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bartos Sándor Fót új polgármestere

2014.03.02. 20:50 Módosítva: 2014-03-03 01:16:54

A Fidesz-KDNP, valamint a Kisgazda Polgári Egyesület támogatását is maga mögött tudó Bartos Sándor független jelölt kapta a legtöbb, 2261 voksot, a leadott érvényes szavazatok 50,12 százalékát a vasárnap tartott fóti megismételt időközi polgármester-választáson – közölte az MTI.

A 19 ezer lakosú településen a választópolgárok 29,45 százaléka járult az urnákhoz, ami valamivel magasabb a novemberi részvételi aránynál.

A három polgármesterjelölt közül a jelenleg a város alpolgármesteri tisztét betöltő Bartos Sándor győzött, míg a novemberben az élen végző Takács István, az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP jelöltje 1913 szavazattal (42,41 százalék) a második lett. A legkevesebb, 337 voksot (7,47 százalék) Mádly Zsolt független jelölt, Fót egykori polgármestere kapta.

Az 1-es számú egyéni választókerületben új képviselőt is választottak. A posztért induló öt jelölt közül Madaras Ádám (független) végzett az élen 203 szavazattal, míg „a novemberi győztes”, a szintén független Varga József Csongor mindössze 2 vokssal lemaradva most a második helyet tudta megszerezni. A további sorrend: Fábry Béla (MSZP-Együtt-PM-DK-MLP) 181, Sándor István (Jobbik) 53, illetve Mádly Zsolt (független) 31 szavazattal - mondta Chrobák Zoltánné.

Fóton azért kellett időközi választást kiírni, mert a fideszes Cselőtei Erzsébet tavaly szeptemberben lemondott mind polgármesteri posztjáról, mind pedig az 1-es számú választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumáról.

A tavaly november 24-én tartott voksolás eredményét a szavazók egy részének szervezett szállításával összefüggő jogorvoslati, illetve felülvizsgálati kérelmek alapján a Budapest Környéki Törvényszék megsemmisítette, s új választási eljárás lefolytatását írta elő.