Levágták a rekorddisznót

2014.03.04. 09:00

Megkönnyezte gazdája az ország legnagyobb disznójának, Bélának levágását. A nyolc esztendős ártány torát hétfőn ülték Kenderesen, írja a Szoljon.hu.

Bélának azért kellett meghalni, mert túl öreg és túl nehéz - körülbelül 560 kiló - volt, ezért hamarosan kín lett volna neki az élet. Fénykorában Béla majdnem elérte a hat mázsás súlyt. Hossza 2,5 méter, magassága 110 centi volt. Gazdájának papírja van arról, hogy Béla volt a legnagyobb disznó az országban.

"Szomorú nap volt a hétfői, bevallom, megviselt, meg is könnyeztem Bélát" – mondta Szoljon.hu-nak a gazda. "Nagyon üressé vált most a hatalmas ól, ez a jószág hozzátartozott a mindennapjaimhoz" - tette hozzá. "Imádta, ha simogatom, vakargatom, szinte beszélt hozzám, amikor röfögött" – idézi fel emlékeit kedvencéről a gazda.

Szpisják Imre két éves korában vásárolta meg az egykori tenyészkant a Módos-féle kanelőállító lapálytenyészetből (!!!). Mivel az állat már első látásra nagyon megtetszett Szpisják gazdának, úgy gondolta, hogy felnevel belőle egy országos viszonylatban is óriási termetű disznót.