Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Levágták a rekorddisznót

2014.03.04. 09:00

Megkönnyezte gazdája az ország legnagyobb disznójának, Bélának levágását. A nyolc esztendős ártány torát hétfőn ülték Kenderesen, írja a Szoljon.hu.

Bélának azért kellett meghalni, mert túl öreg és túl nehéz - körülbelül 560 kiló - volt, ezért hamarosan kín lett volna neki az élet. Fénykorában Béla majdnem elérte a hat mázsás súlyt. Hossza 2,5 méter, magassága 110 centi volt. Gazdájának papírja van arról, hogy Béla volt a legnagyobb disznó az országban.

"Szomorú nap volt a hétfői, bevallom, megviselt, meg is könnyeztem Bélát" – mondta Szoljon.hu-nak a gazda. "Nagyon üressé vált most a hatalmas ól, ez a jószág hozzátartozott a mindennapjaimhoz" - tette hozzá. "Imádta, ha simogatom, vakargatom, szinte beszélt hozzám, amikor röfögött" – idézi fel emlékeit kedvencéről a gazda.

Szpisják Imre két éves korában vásárolta meg az egykori tenyészkant a Módos-féle kanelőállító lapálytenyészetből (!!!). Mivel az állat már első látásra nagyon megtetszett Szpisják gazdának, úgy gondolta, hogy felnevel belőle egy országos viszonylatban is óriási termetű disznót.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!