Zsigó 20 ezerért tetetett kamerát saját plakátjaira

2014.03.05. 14:48
Két kamerával próbálja elijeszteni Zsigó Róbert bajai plakátjaitól a rongálókat. A fideszes szóvivő és képviselőjelölt összesen 20 ezer forint plusz áfát fizetett a berendezések felszereléséért, amit állítólag képrögzítésre még nem is használtak.

Zsigó Róbert elismerte, ő szereltette saját óriásplakátjai fölé azokat a biztonsági kamerákat, amelyekről az Index kedden hírt adott.

A hét elején Baján lefotózták, hogy a városban kihelyezett két „Magyarország jobban teljesít” óriásplakát tetejére kamerák kerültek, miután valaki, vagy valakik Zsigó fényképére rendszeresen "A hazug" feliratot ragasztotta.

„A bajai videóhamisítási botrány után most a sorozatos rongálások keserítik meg az életünket. Mi is megdöbbentünk, mert a korábbi választásokon ideáig nem fajultak az események" – üzente Zsigó a kameraüggyel kapcsolatban. A képviselőjelölt szerint a becsületsértő ragaszok miatt volt szükség a plakátok „őrzésére”.

Zsigó Róbert stábja szerint a két kamerát kifejezetten a képviselőjelölt kérésére szerelték fel hétfőn. A számlát is a jelölt fizette, melynek összege kameránként 10 000 forint plusz áfa volt.

Zsigó stábja az Indexszel azt közölte, hogy a kamerákkal egyelőre nem rögzítettek felvételeket. A képviselőjelölt azonban szerdán reggel feljelentést tett a bajai rendőrségen, és tájékoztatta a kapitányság vezetőjét, hogy amennyiben a nyomozás érdekében szükséges, a kamerák rendelkezésre állnak.

Baján nem csak a baloldal, hanem a helyi jobbosok egy része is szembe került a hivatalos Fidesz-jelölttel. Ősszel egy időközi önkormányzati választást kellett megismételni. Az akkor indított, végül vesztes baloldali jelölt, Teket Melinda most az Összefogás jelöltjeként indul a parlamenti mandátumért. Később felbukkant egy videó is, amely a választási csalást lett volna hivatott bizonyítani, de kiderült róla, hogy hamisított felvétel.

Nemrégen saját pártbeli ellenfeleit záratta ki Zsigó a bajai Fideszből. A város korábbi polgármestere, Révfy Zoltán és egykori helyettese, Búcsú Lajos a bajai Fidesz-elnökség szerint rosszindulatú tevékenységével veszélybe sodorta a 2014-es választási győzelmet.