Nekiesett a baloldal az LMP-nek

2014.03.06. 16:15

Emlékeznek még, mivel kampányolt a Fidesz 2006-ban? Azzal, hogy az MDF indulása nehezebbé teszi Gyurcsány leváltását.

És tudják, mivel támadja már jó előre az Összefogás – oppardon: Kormányváltás – az LMP-t? Igen azzal, hogy azért nem fog összejönni Orbán leváltása, mert a makacs LMP önállóan akar indulni a választáson.

fb

Csütörtökön a Demokratikus Koalíció két politikusa éles támadást intézett az LMP ellen. Oláh Lajos terézvárosi Összefogás-jelölt a Facebookon igen ízléses, „Ha Schifferre szavazol, Orbánra szavazol!” feliratú képet posztolt, a belvárosban induló Kerék-Bárczy Szabolcs pedig „Kivel van az LMP?" címmel tartott sajtótájékoztatót.

A támadás lényegét nem nehéz kitalálni: arról akarják meggyőzni az ellenzéki szavazókat, hogy az egyfordulós rendszer miatt a kormányváltást veszélyezteti az LMP önálló indulása.

Az ügy a bűnbakkeresésen túl más párhuzamokat is tartogat:

Az MDF-et azután próbálta meg visszalépésre noszogatni Orbán, hogy a Fidesz 2002-től szépen elkezdte leszalámizni a párt frakcióját, a baloldal jelöltjei pedig azután várnák el az LMP visszalépését, hogy Bajnai Gordon 2013-ban a párt 15 képviselőjéből nyolcat átszippantott a saját oldalára; a távozók vezetője, Szabó Tímea a baloldal listáján meg is kapta az 5. helyet.

És azt a tényt már nem is igazán tudjuk elhelyezni a magyar választástörténet Möbius-szalagján, hogy az LMP ellen fellépő Kerék-Bárczy Szabolcs 2007-ben az MDF szóvivőjeként kezdte politikai pályafutását.