Schiffer: Gyurcsány az, aki segíti Orbánt

2014.03.07. 13:54

Schiffer András, az LMP listavezetője pénteken reagált az Indexnek arra, hogy csütörtökön a baloldali Összefogás (újabban Kormányváltás) nekiesett az LMP-nek, azzal kezdve vádolni őket, hogy miattuk nem fog sikerülni leváltani Orbánt.

Schiffer az akció mögött nem a szocialistákat, hanem a Demokratikus Koalíciót véli. Mint mondta, Gyurcsány és Bajnai egyszer már kétharmadhoz segítették Orbánt, és most a legjobb úton haladnak ahhoz, hogy újfent ezt tegyék. Az LMP ezzel szemben szerinte pozitív kampányra készül, hogy kiderüljön, melyik párt mit akar, és az emberek valódi döntési helyzetbe kerüljenek.

Schiffer szerint Orbán és Gyurcsány egymásból élnek, és aki az egyikre szavaz, a másikat is a felszínen tartja, mert az ellenoldali közönséget e két figura vudubábuival lehet ijesztgetni. Előbb-utóbb mindkét társaságot, a délelőtti és a délutáni műszakot is el kell zavarni, mondta.

Csütörtökön a Demokratikus Koalíció két politikusa éles támadást intézett az LMP ellen. Oláh Lajos terézvárosi Összefogás-jelölt a Facebookon igen ízléses, „Ha Schifferre szavazol, Orbánra szavazol!” feliratú képet posztolt, a belvárosban induló Kerék-Bárczy Szabolcs pedig „Kivel van az LMP?" címmel tartott sajtótájékoztatót. Schiffer már tegnap sem hagyta ezt szó nélkül, késő este reagált a Facebookon. Oláh Lajosnak megköszönte az ingyenreklámot, Kerék-Bárczyt pedig nyilvános vitára hívta ki.