Hasba rúgta gyerekét az utcán

2014.03.11. 11:02 Módosítva: 2014.03.11. 14:38

Hasba rúgta három éves gyerekét az utcán egy szegedi apa, aki aztán egy közbeavatkozó embert is fojtogatni kezdett - írja a Délmagyar.hu. A lap egy 16 éves szemtanúra hivatkozva azt írja, hogy az eset a Szamos utcai pizzéria előtt történt.

"Az apa egy okostelefonnal fényképezett, amikor véletlenül a lábához pattant a labda, ekkor olyan mérges lett, hogy három év körüli gyermekét egy jól irányzott mozdulattal hasba rúgta. A kicsi összeesett, sírt, mire a nagyobb testvére vitte arrébb, és egy közeli lépcsőre ülve vigasztalta. Egy, a pizzériában ülő vendég felszólította az apát, hogy ezt hagyja abba, erre a férfi odament hozzá a teraszra, és fojtogatni kezdte" - mesélte el a szombati esetet a szemtanú a lapnak.

A pizzéria szakácsa vetett véget az erőszaknak, hátulról lefogta a fojtogató férfit és félrelökte. A férfi ezután feleségével és gyerekeivel együtt távozott a helyszínről. A szegedi rendőrségre senki nem tett bejelentést, de már vizsgálják az esetet - írta a lap.

A police.hu délutáni híre szerint gyanúsítottként előállították az apát, akit testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A 49 éves férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség szerint azonban a férfi nem a 3, hanem 6 éves fiát bántalmazta, és ezért megtették a szükséges lépéseket a gyermekvédelemnél. A fojtogatásról nem esik szó a közleményben.