Gusztáv
3 °C
7 °C

Vádat emeltek S. Ábel ellen a körtéri lövöldözés miatt

2014.03.13. 09:19

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt S. Ábel ellen, aki augusztusban a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's gyorsétteremben többször a mennyezetbe lőtt.

A 26 éves férfi engedély nélkül tartott fegyverével lőtt, először az étterem előtt a levegőbe, majd a gyorsétteremben kétszer a plafonba. Ezután kiment, a lőszert is tartalmazó hátizsákját ottfelejtve. Egy szemtanú szerint S. Ábel magabiztosnak tűnt, és élvezte a helyzetet - itt olvasható a beszámolója.

S. Ábel lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető. A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A férfit - akit májusban az ELTE jogi karán tervezett emberölés előkészületéért nem jogerősen két és fél évre ítéltek - szeptemberig az Igazságügyi és Elmegyógyintézeti Intézetben elmeszakértői megfigyelésnek vetették alá, de nem tartották szükségesnek bent tartani, ezért előzetes letartóztatásba került.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!