Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek S. Ábel ellen a körtéri lövöldözés miatt

2014.03.13. 09:19

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt S. Ábel ellen, aki augusztusban a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's gyorsétteremben többször a mennyezetbe lőtt.

A 26 éves férfi engedély nélkül tartott fegyverével lőtt, először az étterem előtt a levegőbe, majd a gyorsétteremben kétszer a plafonba. Ezután kiment, a lőszert is tartalmazó hátizsákját ottfelejtve. Egy szemtanú szerint S. Ábel magabiztosnak tűnt, és élvezte a helyzetet - itt olvasható a beszámolója.

S. Ábel lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető. A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A férfit - akit májusban az ELTE jogi karán tervezett emberölés előkészületéért nem jogerősen két és fél évre ítéltek - szeptemberig az Igazságügyi és Elmegyógyintézeti Intézetben elmeszakértői megfigyelésnek vetették alá, de nem tartották szükségesnek bent tartani, ezért előzetes letartóztatásba került.