Késsel fenyegette a taxist

2014.03.23. 09:54

Először késsel fenyegetett egy taxisofőrt egy férfi Hódmezővásárhelyen, majd beült a félelmében az autóból kiszálló sofőr helyére, és elhajtott. A  40 éves férfit elkapták és őrizetbe vették, de még a rendőrségről is megpróbált megszökni, sikertelenül – írja a police.hu.

Szombat délután nem sokkal hat óra előtt szállt be egy férfi a szegedi Mars téren egy autóba. A fuvar először az algyői Tisza-hídig, majd Hódmezővásárhelyig szólt, viszont amikor megérkeztek a városba, az utas közölte, hogy mégis Mártélyig szeretne eljutni. A sofőr erre azt válaszolta, hogy nem vállalja a fuvart, és arra kérte a férfit, hogy szálljon át egy helyi autóba, mire az utas a kabátjából egy kést vett elő, és fenyegetőzni kezdett. A taxis kiugrott a járműből, támadója pedig átült a kormány mögé és elhajtott.

A férfit a hódmezővásárhelyi rendőrök negyed órán belül lekapcsolták a régi Tisza töltésen, aki viszont nem hagyta magát, így a járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták elfogni és a rendőrkapitányságra vinni. A kihallgatás során a férfi beismerő vallomást tett, de tettére érdemi magyarázatot nem adott.

A férfi az őrizetbe vétele után még megpróbált megszökni: miközben a rendőrök a mellékhelyiséghez kísérték, megpróbált elszaladni, de a rendőrök egyből elfogták, így az autó eltulajdonítása mellett még a szökés miatt is eljárást indítanak ellene és az előzetes letartóztatása is folyamatban van.