Hat trafikkal lett gazdagabb egy fideszes pár

2014.03.25. 06:34
Azt hitte, hogy a trafikmutyi már a múlté? Hát nem! A Blikk azt írja, Csöbör Katalin fideszes képviselő és alsózsolcai alpolgármester férje, Mike György alapító kültagja egy olyan trafikos cégnek, amelynek fiók- és telephelyein dohányboltok működnek.

Összesen hat olyan telephelye van a Trafik Management Bt.-nek Miskolcon, Alsózsolcán, valamint Felsőzsolcán, ahol trafikot jegyeztek be - írja a Blikk. A lap szerint a fél tucat boltból egynek a vámhatósági engedélye közvetlenül Mikéék betéti társaságának nevére szól. A dohánybolt még nem nyílt meg – a koncessziót csak októberben, a harmadik körben osztották ki –, de a miskolci Tiszai pályaudvar területén található, vagyis rendkívül forgalmas helyen, így valószínűleg nem lesz gond a bevétellel. Ráadásul Szerafi Zoltánnak, Mike üzlettársának ezen kívül van egy saját trafikja is.

A Trafik Management Bt. telephelyein további öt üzlet is működhet, amelyekhez első pillantásra sok köze nincs Csöböréknek. "Csakhogy az öt üzlet tulajdonjoga egy kézben fut össze: Závodszki Andreáéban. Ő Csöbör Katalin földije, egy utcában lakik a honanyával, néhány háznyira tőle. Azt pedig nehéz lenne elhinni, hogy nem tudott Csöbör az üzleti vállalkozásról, mert Závodszki egyik dohányboltja éppen alsózsolcai háza mellett nyílt meg. Érdekesség, hogy egy másik pedig éppen egy gyógyszertár fölött működik" - írja a lap.

A Blikk megkérdezte Csöbör Katalint, hogy miért vágott bele a férje a trafikbizniszbe, és hogy volt-e köze az ő politikai kapcsolatainak ahhoz, hogy Závodszki, illetve férje üzlettársa trafikokat tudott elnyerni. A nő ezt válaszolta:

Úgy tudom, a férjem tavaly ősszel, jóval a trafikpályázatok győzteseinek kihirdetése után egy gazdasági társaság kültagja lett. Mivel a társaság később alakult, mint a pályázatok lezárultak, ezért nem is segíthettem, és nem is segítettem a koncessziók elnyerésében.

Az újságíró felhívta a figyelmét, hogy a céget pár nappal azelőtt alapították, hogy kihirdették férje üzlettársának, Szerafi Zoltánnak győzelmeit, de erre a felvetésre a politikus nem reagált. Vagy is de, méghozzá ezt:

A társaság részletes tevékenységével kapcsolatban semmi információm nincs.