Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénzmosásról adhatott információkat halála előtt Welsz

2014.03.25. 06:13
Nemcsak a cégek és személyek neveit, de a pénzek útját is rögzítette Welsz Tamás. Ezek az adathordozók is a rendőrségen landolhattak. A Magyar Nemzet úgy tudja, csak a jövő héten derülhet ki, mi okozhatta Welsz halálát.

 Az általa vezetett Charity March (CM) nevű segélyszervezet hazai "ügyfeleiről" is adatokat szolgáltatott a rendőröknek halála előtt Welsz Tamás - értesült a Magyar Nemzet. A lap információja szerint Welsz olyan dokumentumokat is átadott a hatóságoknak, amelyek alapján kideríthető, hogy a szervezet milyen cégektől és magánszemélyektől kapott támogatásokat.

"Ezekből az iratokból és adathordozókból kiderülhet az is, hogy az említett támogatók a segélyszervezet afrikai akcióihoz csatlakozva milyen összegeket igyekeztek eltüntetni a magyar adóhatóságok elől, valamint az is világossá válhat, hogy kik használták pénzmosásgyanús ügyleteik leplezésére a segélyszervezettel tartott kapcsolatukat, illetve a CM segélyakcióiban történt részvételüket" - írja a napilap.

A Nagyar Nemzet úgy tudja, hogy a lefoglalt iratok és számítógépes fájlok nemcsak neveket és összegeket, de a segélyszervezet által mozgatott pénzek útját is tartalmazzák.

A lap arról is ír, hogy a Welsz halálának pontos okát tartalmazó orvos szakértői vélemény a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésére még egészen biztosan nem készül el, legkorábban csak a jövő héten.

Az Index hétfőn írt arról, hogy Welsz Tamás bejáratos volt abba a budai zártkörű klubba, ahol ismert emberek mellett politikusok és a politikához közel álló üzletemberek is megfordultak, a klub vezetőjével – aki annak idején az APEH egyik vezető munkatársa volt – még Uruguayban is voltak üzleti úton.