Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Welsz még ujjlenyomatot is vett az ügyfeleitől

2014.03.28. 10:32

Welsz Tamás rendkívül alaposan dokumentálta az útlevél-vásárlási ügyleteket: részletes nyilvántartást vezetett, amiben a bissau-guineai szabályok miatt a megrendelők ujjlenyomata, illetve személyi igazolványuk fénymásolata is szerepelt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint Welsz egyes ügyleteknél pénzösszeget is feltüntetett.

A lap arról is ír, hogy a bissau-guineai útlevelek ügyében már a Gyurcsány-kormány alatt, 2007-ben is indult vizsgálat a Nemzetbiztonsági Hivatalban (NBH), amelyet egy jelentéssel lezártak, de a feltárt visszaélések ellen nem léptek fel. A vizsgálat dokumentációja ma a szervezet jogutódjánál, az Alkotmányvédelmi Hivatalnál van.

A Népszabadság csütörtökön arról írt, hogy Welsz a 2006-os őszödi beszéd rögzítésében is részt vehetett. Az MSZP-s Simon Gábor ügyével összefüggésbe hozott üzletember múlt csütörtökön halt meg. Korábban Panamában csalással vádolták, és az Interpol körözte. A Sólyom Airways megmentőjeként színre lépő Welsz lakásában találták meg Simon hamis útlevelét, és ő segíthetett pénzügyeinek rendezésében is. Halálának körülményei máig tisztázatlanok.