11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 1
Mexikó 0

Lemondott az MTI fotószerkesztőség vezetője az Orbán-fotózás miatt

2014.04.11. 16:50 Módosítva: 2014.04.11. 20:14

Az Index több forrásból is megerősített információi szerint lemondott és távozik a hírügynökségtől Virágvölgyi István, az MTI fotószerkesztőségének vezetője. Virágvölgyi tiltakozásának és távozásának hátterében információink szerint az a múlt vasárnapi ügy áll, amiről az Index számolt be: amikor Orbán Viktor reggel a XII. kerületben leadta szavazatát, az MTI fotósa a helyszínen volt, ám a főszerkesztő a fotószerkesztőség vezetője fölött átnyúlva az utolsó pillanatban telefonon arra utasította, hogy hagyja ott a helyszínt.

Az MTI a Magyar Nemzet fotóját közölte
Az MTI a Magyar Nemzet fotóját közölte
Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

Az MTI példátlan módon nem adott ki saját készítésű képet az eseményről, végül délután a Magyar Nemzet fotóját közölték. A legvalószínűbb magyarázatnak az tűnt, hogy a miniszterelnök vagy stábja inkább Orbán saját fotósának képeit látta volna szívesen az MTI-ben, hogy az állami hírügynökség a lehető legelőnyösebb képeket adja ki. A kormányfő fotósa ott volt az eseményen, de kintről fotózott.

Azzal, hogy az MTI és, Orbán fotósa, Burger Barna nem fotózott, a sajtó képviselői viszont annál inkább, az a vicces helyzet állt elő, hogy minden nagyobb lapnak volt képe Orbánról, csak a közszolgálati médiának, és az abban bízó újságoknak nem.  • Hírek
  • Bankszámla