Vízmértékkel támadt a szerelőre

2014.04.16. 10:40

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 21 éves budapesti férfival szemben, aki 2012 januárjában rátámadt a számítógépét szerelő férfira.

A vádlott a szerelő lakásában várakozott a gép elkészülésére, és eközben sört, valamint akkor még kábítószernek nem minősülő port szippantott fel. A szerek hatása alatt minden előzmény nélkül egyszer csak rátámadt a szerelőre egy vízmértékkel, és azzal többször tarkón vágta, majd ököllel is ütlegelni kezdte.

A férfinak végül sikerült kijutnia a lakásból, és ezt követően a támadó is elmenekült. A szerelő nyaki zúzódásos, valamint - a védekezés miatt - a kezein és a karján súlyos, nyílt és darabos törésekkel járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség megítélése szerint a fejre mért ütések miatt a szerelő akár életveszélyes sérüléseket is szenvedhetett volna, ezért az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolják, ami két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.