14 polgármestere lehet a Jobbiknak

2014.04.24. 12:37

A Heti Válasz szavazókörökre, településekre lebontva elemezte az országgyűlési választás eredményét, és arra a következtetésre jutottak, hogy ha tovább tart a Jobbik menetelése, akkor 14 városban győzelmi eséllyel indulhatnak az önkormányzati választáson. A lap számításai szerint így a Jobbik viheti többek között Jászkisért, Fegyverneket, Enyinget, Abaújszántót, Hevest és Füzesabonyt is.

A lap úgy véli, hogy a baloldal 37 helyen nyerhet, többek között 14 budapesti kerületben és Kazincbarcikán, Mezőhegyesen, Oroszlányban, Záhonyban, Salgótarjánban, Pécsen és Miskolcon. Az LMP szerintük Budapest 7 kerületében, Budakeszin, Orfalun, Patcán és a Balaton-felvidéki Óbudaváron szerepelhet jól, bár a győzelemre nem sok esélyük van.

A lap szerint a Fidesz, a baloldal és a Jobbik legélesebb harca Gyöngyösön, Ózdon és Miskolcon várható. Ugyanakkor nyolc helyen, így többek között Baktalórántházán, Nyíradonyban, Izsákban, Villányban és Soltvadkerten biztosra mondható a Fidesz győzelme, mivel ezeken a helyeken a kormánypárt 60 százalékos győzelmet aratott a parlamenti választáson.