MSZP: A Fidesz csak átadja a beruházásokat

2014.04.24. 21:07

2010 előtt indultak a mostanában átadott budapesti nagyberuházások – hangzott el az MSZP EP-választásokra ráhangoló, buszos városnézéssel egybekötött sajtótájékoztatóján. A túra az Erzsébet térről indult csütörtökön ebéd előtt Európa-körút Budapesten - bemutatjuk az uniós fejlesztéseket címmel, bejárva az elmúlt évek legfontosabb állami beruházásainak színhelyeit.

Nem pénzeszsák az EU

A kirándulás előtt megszólalt Horváth Csaba, a párt alelnöke, fővárosi közgyűlési frakcióvezetője és egyelőre az MSZP hivatalos budapesti főpolgármester-jelöltje, továbbá Szanyi Tibor és Botka László szegedi polgármester.

Szanyi Tibor szerint Európa „nem támad, mindez csupán Orbán víziója”. Az EU-s pénzekről azt mondta, hogy

mi ezeket nem valamiféle ellopni való pénzeszsáknak gondoljuk, mint Orbán Viktor és Simicska Lajos, vagy Mészáros Lőrinc és hasonszőrű, moszkvai típusú oligarchák.

Horváth Csaba hozzátette, hogy míg a balliberális kormányok a főváros fejlesztésén dolgoztak korábban, addig most csak a trolibusz-tenderhez és a Várkert-beruházásokhoz hasonló eredményeket sikerült összehozni.

Műjég, állatkert, Margit híd

A busz elhaladt a Városliget mellett, ahol a Fővárosi Állatkert, a Műjégpálya fejlesztését emelte ki Horváth Csaba. A városnézés alatt meg lehetett nézni az Uzsoki utcai kórházat, szó volt a 4-es metróról, a Szent Imre kórházról, a csepeli szennyvíztisztítóról, a Mozgásjavító Általános Iskoláról, a Szabadság és az Margit híd felújításáról.

Röviden az esetleges őszi LMP-MSZP alkalmi együttműködésre is reagált Horváth, de egyelőre a párt legfontosabb feladatának a sikeres EP-választásokat tartják. Arról, hogy az MSZP beállna októberben az LMP jelöltje mögé, itt olvashat bővebben.

Botka László, az MSZP választmányának elnöke, Szeged polgármestere közölte, május 25-én minden választópolgár véleményt mondhat az EU-csatlakozás tíz évéről. Értékelése szerint Budapesthez hasonlóan Magyarország legtöbb településen is soha nem látott beruházások történtek, soha ennyi új út nem épült, ennyi iskola, kórház nem újult meg. Megjegyezte, a csongrádi megyeszékhelyen közel 300 milliárdnyi fejlesztést valósítottak meg.