Megásatta vele a saját sírját

2014.05.08. 11:34

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és kényszerítés bűntette miatt emelt vádat egy soltvadkerti férfi ellen - olvasható a Baon.hu-n.

A vádlott 2007 óta élt élettársi kapcsolatban egy 24 éves nővel, két gyermekük is született, de a kapcsolatuk megromlott azután, hogy a férfi egyre többet ivott, eluralkodott rajta a féltékenység és részegen többször bántalmazta élettársát.

2012 augusztusában a vádlott - akkor még közös soltvadkerti házukban - többször megrúgta, majd egy 15 centi pengéjű késsel lábszáron szúrta a nőt. Ezután felszólította az asszonyt, hogy menjen ki az udvarra, ahol késsel felé szurkálva arra kényszerítette, hogy a kutyaól mellett ássa meg a saját sírját. A nő a fenyegetés hatására ásni kezdett. A további erőszakot két arra sétáló ismerős akadályozta meg.

A nő 2013 elején költözött el a vádlottól, aki ebbe nem nyugodott bele, és többször kérte, menjen vissza hozzá. Tavaly április 1-jén a vádlott elment a nő bérelt lakására, azonban ott találta egy korábbi munkatársát. A vádlott féltékenykedni kezdett és távozása előtt megígérte, hogy este 10 óra körül visszatér. Erősen ittas állapotban, az ígért időpontban fel is hívta a betegen, ágyban fekvő volt élettársát, hogy indul hozzá. Ezért a nő félelmében azt kérte a lakásban tartózkodó férfitől, hogy maradjon ott.

A vádlott a férfit megtámadta, egy 13 centiméteres pengéjű konyhakéssel nagy erővel a másik férfi mellkasa irányába szúrt. A sértett reflexszerűen maga elé kapta a bal karját, így a kés a felkart átszúrva hatolt be a férfi mellkasába. A vádlott késsel a kezében egészen a városközpontig üldözte a megszúrt férfit, aki futva menekült. Mint kiderült, életveszélyes sérülést szenvedett, ami műtéti beavatkozás hiányában a halálához vezetett volna.