Gaudi-Nagy Morvai szakértője lesz

2014.05.10. 09:04

Gaudi-Nagy Tamás Morvai Krisztina szakértője lesz az Európai Parlamentben, írja a szombati Népszabadság. Gaudi-Nagy eredetileg maga is EP-képviselő szeretett volna lenni.

Novák Előd, a párt alelnöke egy csütörtöki Facebook-posztban elismerte ezt. Novák arról írt, hogy a Jobbik vezetése nem akarta, hogy Morvai mellett Gaudi-Nagy is EP-képviselő legyen, mondván, Brüsszelbe nekik elég egy jogvédő, nem kell több. Novák arról is említést tett, hogy Gaudi-Nagynak fel akartak kínálni egy "brüsszeli intézményvezetői posztot", de ez sem kellett neki.

Információink szerint már a kampány előtt összekülönbözött egymással Gaudi-Nagy és a Jobbik vezetése, de a Jobbik a héten látványosan el is határolódott volt képviselőjétől, miután kedden az országgyűlés alakuló ülése után, a Kossuth téren a Gaudi-Nagy Tamás által felhergelt emberek szidalmazták és leköpdösték a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, később pedig Gaudi-Nagy a köztelevízióban már arról beszélt, hogy Pásztornak lámpavason lenne a helye.

Morvai Krisztina is "egyet nem értését" fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, de nem látott okot rá, hogy elhatárolódjon "harcostársától és legjobb barátjától", írja a Népszabadság.

Gaudi-Nagy amellett, hogy Morvai szakértője lesz, egy brüsszeli székhellyel működő, pártfüggetlen "patrióta jogvédő szervezet" létrehozására készül.

Novák Előd a Népszabadságnak azt mondta: informális módon szoktak egyeztetni olyan kérdésekről, mint amilyen Gaudi-Nagy szakértői felkérése Morvai által, de jogi értelemben a pártnak nincs beleszólása, hogy egy EP-képviselő kit alkalmaz szakértőként. Morvai Krisztinának pedig Novák szerint a többiekhez képest nagyobb mozgástere van a pártban.