Videó is van a csepeli közterületesek VIP-listájáról

2014.05.15. 12:33

Videofelvétel bizonyítja, hogy létezik az a lista, amelyen azoknak a fideszes önkormányzati vezetőknek a neve szerepel, akiket nem bírságolhat meg a csepeli közterület-felügyelet, közölte az MSZP. Szenteczky János, az MSZP csepeli elnöke szerint a felvétel bizonyítja, hogy "nem utólag meghackelt" fényképekről van szó. A videó is a csepeli Hírkomp.hu-n jelent meg, amely a múlt héten először közölt írást a listákról.

Videó is van a csepeli közterületesek VIP-listájáról

A csepeli önkormányzat azzal védekezett, hogy Csepelen senkinek sem kell parkolási díjat fizetnie, mert minden parkoló ingyenes. Ezek az autók jogosultak az önkormányzati engedéllyel használható parkolók használatához. Ilyen parkolók az önkormányzat közvetlen környezetében, a KRESZ-táblákon feltüntetve vannak. Ilyen engedélyek a világon mindenhol vannak, ahol csak engedéllyel lehet használni a parkolókat. Az önkormányzat szerint engedéllyel használni engedélyhez kötött parkolókat nem bűncselekmény, nem szabálysértés, hanem törvényes és szabályos eljárás.

Szenteczky János azt mondta: ilyen engedélyek a korábbi vezetés alatt is voltak, de csak úgy lehetett parkolni, ha ezeket kifügesztették az autó szélvédője mögé. Szenteczky János szerint ezért nem kell külön listát vezeti arról, hogy kinek van ilyen engedélye.