A békemenetesek szerint kormánykoalícióra lehet lépni az MSZP-vel

2014.05.16. 21:47 Módosítva: 2014.05.16. 22:00

A Bajnai Gordont a választási kampány hajrájában bohóccal üldöző, az országot a baloldali politikusok képzeletbeli rendőrségi fotóival teleplakátoló Civil Összefogás új szóvívője ifj. Lomnici Zoltán szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen a nagykoalíció. Vagyis, hogy a Fidesz és az MSZP közösen kormányozza az országot.

Az ATV Hírvita című műsorában nyilatkozott Lomnici, miközben Dopeman csendben helyeselt.

„Ismert jobbikos álláspont, hogy az MSZP és a Fidesz összezár, de hadd kérdezzem meg csendben és bátortalanul: miért lenne a jövőre nézve az rossz, ha olyan helyzet állna elő, mint Németországban, hogy a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták együtt tudnának kormányozni? Miért ördögtől való az a gondolat, hogy együtt fognak valamikor a jövőben kormányozni azok a pártok, amelyek most acsarkodnak?” – tette föl a kérdést a CÖF szóvivője.

Lomnici szerint egyébként a CÖF nem a baloldal, csak egyes emberek ellen kampányolt. A CÖF plakátjain egyébként a DK, az Együtt-PM és az MSZP prominens tagjai, illetve listavezetői szerepeltek.

Legyen nagykoalíció?

A Békemenetet is szervező Civil Összefogás szóvívője a műsor 24. percében beszélt a nagykoalícióról. Ezt ezen a videón meg is lehet nézni, ahogy azt is, ahogy Dopeman nem nagyon tudja, mit is mondhatna erre.