Kiküldték a vakvezető kutyájával a Rossmannból

2014.05.28. 11:03

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul Terhes Tamás, mert már másodszor fordult elő, hogy kiküldték a kutyájával együtt a szegedi Árkádban lévő Rossmann üzletből - írja a Délmagyar. Egy 2009-es rendelet szerint  többek között vendéglátóhelyre, üzletekbe és élelmiszerboltba is be lehet vinni segítő kutyát.

A látássérült férfi szombaton délelőtt szeretett volna vásárolni az üzletben élettársával együtt, de a biztonsági őr rászólt, hogy kutyát nem lehet bevinni a boltba. A férfi elkérte a panaszkönyvet és beleírta, mit tapasztalt az üzletben, eközben a biztonsági őr telefonált, és valaki felvilágosíthatta őt a jogszabályokról, ezért később bocsánatot kért. A férfi ennek ellenére az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul, mert szerinte csak így lehet elérni, hogy még egyszer ez ne forduljon elő.

"Nem gondoltam volna, hogy ilyesmi még megtörténik, hiszen országszerte jó néhány ilyen ügyünk volt, sokszor marasztaltak el szolgáltatót emiatt" – mondta a lapnak Kiss Éva, az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense, aki szerint a megyében nemrég két ilyen esetben jártak el.