Mesterházy azt kéri, fogadják el a lemondásukat

2014.05.28. 14:45

Mesterházy Attila azt kéri a választmánytól, hogy fogadja el az elnökség lemondását, és írjon ki azonnali tisztújítást - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Mint ismert, az MSZP elnöksége vasárnap éjszaka a párt gyenge EP-választási eredményei után felajánlotta lemondását, így szombaton a párt választmányának kellene eldöntenie, hogy elfogadja-e azt vagy kitart az őszi tisztújítás mellett.

Az MSZP elnöke a Népszabadság azon kérdésére, hogy miért csak felajánlották a lemondást, és nem mondtak le, azt felelete, stratégiai döntés, hogy mikor legyen a tisztújítás, ezért úgy ítélték meg, jobb, ha szombaton mindkét lehetőséget megvitatja a választmány, ugyanis mind a kettő mellett szólnak érvek.

Ugyanakkor Mesterházy azonnali tisztújítást szeretne, és erre fogja biztatni a választmányt is. Mint mondta, még nem döntötte el, hogy újra indul-e az elnöki posztért, de abban biztos, hogy ha igen, akkor lesz kihívója.

Az MSZP elnöke reagált azokra a kritikákra, amik a választási eredmény után változást sürgettek. Mint azt megírtuk, Kovács egy ütőképes átmeneti testületre bízná az MSZP vezetését, amiben benne lenne az a nyolc képviselő, aki az országgyűlési választáson egyéniben nyert, valamint a három volt pártelnök, köztük ő is. Lendvai pedig azt írta, hogy unortodox megoldásra van szükség, és átmeneti vezetésre.

A jövő és a változás üzenetét szerintem nem Lendvai Ildikó és Kovács László hordozza

- mondta Mesterházy.

A pártelnök úgy vélte, helyes döntés volt, hogy sok korábbi vezető politikus háttérbe szorult az elmúlt időkben, és politikusgeneráció vezeti a pártot.