Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alig maradt ma felsővezeték épségben

2014.06.10. 18:33
A nyíregyházi, a győri és már a váci vasútvonalon felsővezeték szakadás miatt késnek a vonatok - közölte a MÁV.

Vác állomáson egy Szob felé tartó vonat mozdonyának áramszedője letörött, és megrongálta a felsővezeték rendszert. 20-30 perces késésekkel számoljanak a Dunakanyar vasútvonalán utazók. A felsővezeték sérülése miatt Vác és Verőce között a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek, amely torlódásokhoz és késésekhez vezet.

A Budapest – Komárom – Győr, illetve a Budapest – Cegléd – Debrecen – Nyíregyháza vasútvonalon is vannak még késések, a délutáni felsővezetéki hibák miatt.

A felsővezeték-rendszert az említett szakaszokon személyszállító vonatok mozdonyainak áramszedője rongálta meg.

A Budapest-Nyugati pályaudvarról Debrecenen át Nyíregyházára közlekedő Vércse InterCity mozdonyának áramszedője Szolnok és Abony között tört le, ekkor sérült meg a vezeték. Az IC utasait más vonatra szállították át. Ezen a szakaszon még mindig csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

Bicske és Szárliget között pedig Budapest-Déli pályaudvarról Tatabányára közlekedő vonat áramszedője letörött, a felsővezeték ekkor leszakadt. A vonatok itt is csak egy vágányon közlekedhetnek.