Kunhalmi Ágnes: Vállalom!

2014.06.11. 13:10
Mármint a budapesti pártelnökséget. „Múlt nélküli emberként" Mesterházy helyére még kevésnek érzi magát. Azt is elismerte, az MSZP, az Együtt és a DK már tárgyal a fővárosban a kerületi polgármesterjelöltekről.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes szerda reggel az ATV Startban megerősítette azt a hetekkel ezelőtti hírt, hogy ő lehet a párt budapesti elnöke.

Vállalom, természetesen!

– mondta a budapesti pártelnökségről, már persze ha megkapja a jelölést, tette hozzá. Azt is elmondta, a budapesti párttagok elkezdtek neki leveleket írni, felhívogatni, valamint az elnökségi tagok is megkeresték, hogy legyen ő a fővárosi szervezet vezetője. A sajtóban korábban Mesterházy Attila lehetséges utódjaként is felmerült a neve, Kunhalmi azonban kevésnek érzi még magát erre a feladatra:

Ezt a magam részéről azért tartottam komolytalannak, hiszen túl fiatalnak tartottam még ehhez magam, és azt gondolom, hogy egy ilyen pár év után nem lehet még egy múlt nélküli emberre bízni a szocialista pártot.

A politikus arról is beszélt, több kerületben a három ellenzéki párt, a DK, az MSZP és az Együtt-PM informálisan már le is ült egymással tárgyalni az őszi polgármester-jelölésekről, és van, ahol már körvonalazódik egy „nagyon jó megállapodás", máshol viszont feszültek a tárgyalások.