Jolán
2 °C
4 °C

Tiltakozás és magyarázkodás Lázár budapesti tervei miatt

2014.06.12. 22:00

"Személyesen Orbán Viktor és Lázár János felel majd azért, ha a 3-as metró felújításának és a Földalatti járműcseréjének elmaradása miatt emberéletek kerülnek veszélybe Budapesten. Ezt kockáztatja ugyanis a miniszterelnök és elszabadult hajóágyúként romboló jobb keze azzal, hogy törölte a főváros létfontosságú uniós beruházásait." - írta közleményében az MSZP, csütörtökön megjelent cikkünk apropóján. Írásunk arra mutatott rá, hogy Lázár János magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és egy erőteljes tollvonással lehúzta őket a listáról. Budapest így a következő hét évben százmilliárdos forrásoktól eshet el.

A szocialisták suerint: "A kormány és a Fidesz gátlástalansága odáig fajult, hogy akár a budapestiek biztonságát is kockára teszik, csak hogy bosszút álljanak a fővárosiakon azért, mert nem követik Orbán Viktor nyíltan Budapest-ellenes, gyűlölködő politikáját. ... Az oktatás, az egészségügy, a Városliget és a fővárosi közműcégek államosítása, valamint a főváros hatásköreinek és pénzének elvonása csak hadüzenet volt. Ami azonban most történik, az már nem hadüzenet, ez már nyílt háború. Ezt a háborút az új fővárosi választási rendszerrel indították, de Budapest uniós beruházásainak törlésével tették teljessé."

A miniszterelnökség szerint Brüsszel a hibás

" A miniszterelnökségálláspontja szerint a brüsszeli szabályok nem teszik lehetővé több fejlesztési forrás felhasználását a fővárosban, ahogy más országokban sem." - írta a tárca. A miniszterelnökségreagálásában azt írta: "a forráselosztás tekintetében elmentünk a falig, a kormányzat álláspontja szerint egy felelős városvezető ebben a helyzetben egyet tehet, Brüsszelbe utazik lobbizni."

"A kormánynak kiemelten fontosak a budapesti fejlesztések, ezért a kabinet élt az Európai Bizottság által felkínált lehetőséggel, hogy a fejletlen régiók rendelkezésére álló forrásokat, a vidéki városok számára elérhető uniós pénzek három százalékát budapesti fejlesztésekre csoportosítsa át."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?