Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Új vezetést választ Bajnai szövetségese

2014.06.15. 09:57

Ma tartja tisztújító taggyűlését a Párbeszéd Magyarországért (PM) Párt, írja az mno.hu. A Bajnai Gordon Együttjével szövetséges párt vezetése az április 6-i választási vereség után elsőként ajánlotta fel lemondását. Információink szerint a zöldpártok társelnöki rendszerét átvevő PM vezetői Szabó Tímea és Karácsony Gergely lehetnek, miután Jávor Benedek EP-képviselőként Brüsszelbe távozik. A PM a társelnökökön kívül új elnökséget is választ.

Karácsony Gergely leendő új társelnök a PM legismertebb arca, a Medián májusi felmérése szerint ő a legnépszerűbb a baloldali politikusok közül. Miután Bajnai Gordon többször is megerősítette, nem vállalná az Együtt-PM főpolgármester-jelöltségét, eddig Karácsony tűnt a legesélyesebbnek erre a feladatra is. 

Ugyanakkor az új PM-vezetés nem biztos, hogy túl sokáig a helyén fog maradni, mivel napirenden van az eddig a pártszövetségként működő Együtt-PM egyesítése is. Ez azonban egyelőre egy vitás kérdés. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke is erre utalt az Indexnek adott interjújában:

Egységes politikai erővé kell válnunk szerintem, de ezt elegendő a ciklus első felében elrendezni. Úgy látom, hogy az emocionális és emberi dimenziókra való figyelem nélkül csak felszámolnánk mindazt az értéket, amit létrehoztunk. Mi a PM-mel összetartozunk, és ezt végig is fogjuk vinni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?