2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Maléter Pál özvegye nem tudott a tiltakozó közlemény egy részéről

2014.06.17. 12:40 Módosítva: 2014.06.17. 15:41

Maléter Pál özvegye nem tudott az 1956-os mártírok emléknapjára szervezett Omega- és Scorpions-koncert ellen írt tiltakozó közlemény egy részéről.

Gyenes Judit az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy teljes mértékben egyetért Jánosi Katalinnak, Nagy Imre unokájának előző nap kiadott tiltakozó közleményével, amely a budapesti Hősök terén hétfőn megrendezett Omega- és Scorpions-koncert ellen emelt szót, hiszen az 1956-os mártírok kivégzésének évfordulója semmiképpen nem lehet "örömünnep". A tiltakozó közleményt Jánosi Katalin és Gyenes Judit mellett Szilágyi Júlia, Szilágyi József lánya is aláírta.

 "A közlemény szövegének további részéről nem tudtam. Ezen a napon engem nem a harag, hanem a nem múló fájdalom kísér" – írta Maléter Pál özvegye, Gyenes Judit, aki nem tudott róla, hogy a következő sorokat is beleírták a hétfői közleménybe:

"akárcsak október 6-a, június 16-a is nemzeti gyásznap. Az aradi vértanúk emléknapját sem kereszteljük át "béke" napjára, a Batthyány emlékmécsesnél sem rendezünk az egykori miniszterelnök halála alkalmából táncmulatságot, vagy Aradon, az emlékműnél Madonna-koncertet október 6-án.

Nemzeti hőseink kivégzésének, halálának napján, egy egész nemzetet lélekben megrázó esemény évfordulóján embertelen és sértő (ahogy egy kormányzati alkalmazott említette) »örömünnepet« rendezni a gyászszertartás helyszínén. Ez történelmünk fontos eseményeinek hazug átírására tett gyalázatos kormányzati kísérlet, mely újabb bizonyítéka a regnáló hatalom otromba érzéketlenségének".