Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kell Scorpions a mártírok rokonainak

2014.06.16. 12:12
Nagy Imre unokája, Maléter Pál özvegye és Szilágyi József lánya erős hangvételű közleményben tiltakozik a kormány szerintük kegyeletsértő rendezvénye ellen, aminek keretében ma fellép a Hősök terén az Omega és a Scorpions.

Nagy Imre miniszterelnök unokája, Jánosi Katalin az 1956-os mártírok leszármazottjainak nevében tiltakozik a mai Omega- és Scorpions-koncert ellen, írja az MTI. A eljuttatott közleményt Maléter Pál özvegye és Szilágyi József lánya is aláírta.

Tiltakozunk a durva, kegyeletsértő kormányzati rendezvény ellen

– idézi a közleményt az MTI. A hozzátartozók szerint június 16. és október 6. is nemzeti gyásznap, és kiemelik, hogy az aradi vértanúk napját sem keresztelik át béke napjára, a Batthyány-örökmécsesnél sem rendeznek táncmulatságot, ahogy Aradon sem emlékeznek Madonna-koncerttel október 6-ra.

Június 16. Nagy Imre és mártírtársai kíméletlen meggyilkolásának, a hazáért hozott áldozatának, vértanúhalálának emléknapja, mely semmiképp sem lehet a »szabadság napja«, és a gyásznapon semmiképp sem táncolhatnak-vigadhatnak katartikus gyászszertartásuk helyszínén!

Az aláírók szerint embertelen és sértő örömünnepet rendezni egy gyászszertartás helyszínén.

Ez történelmünk fontos eseményeinek hazug átírására tett gyalázatos kormányzati kísérlet, mely újabb bizonyítéka a regnáló hatalom otromba érzéketlenségének

– szól az erős kritika a 300 millió forintba kerülő, állami pénzből megrendezett, Közös siker fantázianevű eseménnyel kapcsolatban. A tiltakozók arra kérik a zenekarokat, hogy ne sértsék meg Nagy Imre, Maléter Pál, Gimes Miklós, Szilágyi József, Losonczy Géza, és az összes 1956-os mártír emlékezetét, helyette méltón emlékezzenek meg a vértanúkra, Magyarország hőseire. Az ingyenes Omega- és Scorpions-koncert miatt útlezárások lesznek a városban, és a földalatti sem áll meg a Hősök terén.