Előzetesben Vizoviczki egyik volt embere

2014.06.20. 18:24

Meg akarta félemlíteni a tanúkat, ezért előzetesbe került a Vizoviczki-ügy egyik gyanúsítottja, I. András. A férfi korábban Vizoviczki egyik bizalmi embere volt, az ügy egy másik gyanúsítottját és két tanút akart befolyásolni, illetve megfélemlíteni az ügyészség szerint.

Központi Nyomozó Főügyészség ezért indítványozta letartóztatását és a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa I. Andrást pénteken 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel éltek, így az nem jogerős.

Az ügyben egyébként I. Andrást kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja az ügyészség.

A Vizoviczki László és társai elleni korrupciós bűncselekmények miatti nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, néhány hónappal később, májusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is. Vizoviczki Lászlót 2013 májusában elengedték az előzetes letartóztatásból, és házi őrizetbe helyezték, majd 2013 decemberében a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták. Májusban azonban a korábban több budapesti szórakozóhely üzemeltetésében is érdekelt és azokkal összefüggésben korrupciós bűncselekményekkel meggyanúsított Vizoviczki Lászlót ismét előzetes letartóztatásba helyezték.