Orbán visszahívja az oroszokat

2014.06.23. 15:21
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ikotity István LMP-s képviselő magyarázkodással kezdi a beszédét: túl régen nyújtotta be a kérdését, de nem került rá sor és Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő már lenyúlta előle a témát és feltette a kérdését a tankönyvrendeléssel kapcsolatban.

    Ikotity  szidta a rossz minőségű könyveket, amelyekről a minősítő szakértők is azt mondták, hogy rosszak. Olyan hibák vannak a könyvekben, mint például, hogy a bába jelentése lelki társ, vagy hogy Jézus húsvét hétfőn támadt fel. A tankönyvpotrányról itt olvashat bővebben.

    Rétvári Bence válasza szerint Ikotity csak azt mutatta meg, hogy ebben a rendszerben benne van a hibák kijavításának lehetősége – különben Ikotity sem idézhetne a könyveket minősítő szakértőktől.

    Erre hangos nevetés tört ki a teremben.

  • A fideszes Kucsák László saját államtitkárát kérdezi, hogyan beszélhet közbizalomról az MSZP, miközben Kunhalmi Ágnes okiratot hamisított (azaz egy diákigazolványra szerzett matricát). Hogy ebben mi a kérdés? Semmi, de azért jól el lehet beszélgetni vele Répássy Róberttel. A szocialisták soraiból felháborodott bekiabálások hallatszanak. 

  • Egészségtelen ételeket árulnak az automaták az iskolákban, ami rontja a gyermekek egészségét, mondta Kiss László MSZP-s képviselő. Szerinte nem csak az iskolai büfék kínálatát kellene szabályozni (ez már megtörtént), hanem az automatákat és az iskolák környékén működő boltok kínálatát is. Kiss szerint a Klik teljesen inkompetens és nem képes felügyelni az iskolai büféket, automatákat.

    Rétvári Bence államtitkár szerint a kormány szabályozta a menzán főzött ételek sótartalmát, a dohányzás ellen is felléptek, figyelnek a diétás gyerekek étkeztetésére is. A Klik pedig nem hogy káros, hanem direkt jó: az egész országban egységesen léphet fel.

    Párhuzamos valóságok élnek együtt velünk.

  • Ez olyan, mint amikor a kétfejű sárkány saját magával beszélget, de csak egyetlen jó választ fogad el.

    A szép hasonlat a Nemzeti Pedagógus Kart övező általános érdektelenség kapcsán merül fel a jobbikos képviselőnőben. Rétvári Bence válaszában inkább sikernek tartja a hivatásrend megalakulását, melyeket demokratikusabbnak tart, mint a szakszervezeteket. Dúró Dóra ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a karban való tagság kötelező, így szerinte könnyű a tagság létszámával villogni.

  • A SZÉP-kártyát dicséri Hargiatai János KDNP-s képviselő: a kipihent munkaerő sokkal termelékenyebb, a vendéglátóhelyek bevétele is nőtt.

    Tállai András államtitkár úgy kezdi a válaszát, hogy „igen, ez teljesen így van” – ebből is látszik milyen szépen használta a KDNP-s képviselő az interpellációt, mint a kormány parlament előtti felelősségre vonásának eszközét.

    A két kormánypárti politikus versenyt fut egymással a SZÉP-kártya dicséretében. Az öninterpellációt részletesen most sem közvetítjük.

  • Schiffer András kérdezi, hogyan lehet Tasnádi László, egy volt III/II-es operatív tiszt rendészeti államtitkár. Az a vicces, hogy a D-209-es ügyben elhangzó fideszes kérdéseket szegezi Kontrát Károlynak. Például azt, hogy:

    Büszke lehet valaki arra, hogy ennek a rendszernek a kiszolgálója volt?

  • Kontrát Károly csak hebeg habog, "terrorelhárítás"-ról beszél, szakmai munkáról, és elmondja, Tasnádi 2012-ben már beszámolt tevékenységéről. Schiffert pedig "politikai haszonszerzéssel" vádolja. Egyre kevesebben vannak már a parlamentben, de Kontrát szavain konkrétan hahotáznak.

  • Ki védi meg a Győr-Moson-Sopron megyei kistelepüléseken lakó embereket a szúnyoginváziótól. A fideszes Simon Róbert Balázs felvetéséből azért lehet sejteni, hogy a kormány majd segíteni fog. És tényleg.

  • Bangóné Borbély Ildikó jó érzékkel csapott le a Fidesz alelnökének a minisztériumok átköltötésével kapcsolatos kijentésére, amiből világossá vált, hogy Kósa húsz éve nem ült vonaton. 

  • és különben is a szocialisták zárták be a vonalakat - hangzik a debreceni vonallal kapcsolatban irreleváns érv/fricska.