Erzsébet
1 °C
4 °C

Sneider Tamás elismerte, hogy részt vett Göncz Árpád kifütyülésében

2014.06.30. 23:23

Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke a Hír TV hétfő esti Híradójában elismerte, hogy részt vett 1992. október 23-án a Kossuth téren Göncz Árpád köztársasági elnök kifütyülésében.

Az 1992. október 23-i eseményekről a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) által készített jelentést, valamint a Füzessy Tibor nemzetbiztonságért felelős tárca nélküli miniszternek írt értékelő jelentést az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján hozták nyilvánosságra. A titkosszolgálati jelentés kitér az egri szkinhedekre, akik készültek a Göncz-beszéd megzavarására. Vezetőjüket név szerint nem említi a dokumentum, de azt írják róla, hogy ő készítette elő a budapesti utat.

A leírtak ráillenek az Országgyűlés jelenlegi jobbikos alelnökére - hangzott el a Hír Tv-ben, és megjegyezték, hogy Sneider Tamás akkoriban a Nemzeti Ifjak Egyesületének vezetője volt. A Hír TV riporterének kérdésére Sneider Tamás azt mondta: a Nemzeti Ifjak Egyesülete képviseletében utaztak vonattal Budapestre, illetve ekkor - október 23-án - alakult a Független Kisgazdapártnak az ifjúsági szervezete.

Akkor már egy rég működő szervezet nevében utaztunk fel, a Nemzeti Ifjak Egyesülete nevében, illetve ekkor alakult a Független Kisgazda Pártnak az ifjúsági szervezete, ez 23-án alakult meg, és vonattal utaztunk fel. Tehát gyakorlatilag magamra ismerhetek, csak nyilvánvalóan ezt a szkinhed jelzőt nem tudom elfogadni

- mondta a képviselő a Hír TV-nek.

A képviselő arra a kérdésre, hogy azért mentek-e, hogy megzavarják az eseményeket, azt felelte, hogy 

nem. Azért, hogy megalakuljon a Kisgazda Párt ifjúsági szervezete, és utána átmentünk a Kossuth térre, ahol ez a fütyülés megtörtént, abban részt is vettünk, mert én személy szerint – nem szégyellem – Göncz Árpáddal nem tudtam egyetérten.

 Az mno.hu május 6-án írt arról, hogy Molnár Zsolt - aki 2006 óta a szocialista párt országgyűlési frakciójának tagja, jelenleg a nemzetbiztonsági bizottság elnöke - egykor együtt tüntetett szkinhedekkel. Molnár Zsolt az MTI-nek hétfőn azt mondta: sajnálja, hogy 22 évet kellett várni a jelentés megismerésére. Ismét kijelentette: nem volt szkinhed, neve nem szerepel a jelentésben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?