Leszabályoznák az egyetemi bulikat is

2014.07.10. 08:34

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) rendezni akarja az egyetemi bulik szervezésére vonatkozó szabályokat. A HÖOK ezért kezdeményezte a felsőoktatási törvény módosítását, írja a Magyar Nemzet.

Körösparti Péter HÖOK-elnök a lapnak azt mondta: az egyetemi hallgatói önkormányzatok (HÖK) által szervezett rendezvényeket akarják átláthatóbbá tenni.

Az egyértelmű szabályozást sürgeti a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) büntetőfeljelentése is, amit azután tett a hivatal a Legfőbb Ügyészségen, hogy átvizsgálta a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzatának gazdálkodását. Kiderült, hogy az ottani HÖK 2012-ben több mint 27 millió forinttal nem tudott elszámolni a rendezvényei után. Az ügyben sikkasztás és csalás gyanújával tett feljelentést a hivatal ismeretlen tettes ellen.

Körösparti Péter azt mondta: a hallgatói önkormányzatok (HÖK) szervezeti felépítésének és működésük belső rendszerének egységesítését nem tartanák szerencsésnek, mivel azok sok esetben az adott intézményre jellemző hagyományokkal bírnak.