Botond, Mózes
EUR 389,59 Ft
USD 373,89 Ft
12 °C
29 °C

BRFK: Tilos a Dunában fürdeni!

2014.07.11. 14:38

A Duna magyarországi szakaszán július 7-9. között hatan fulladtak a folyóba, közülük négyen feltételezhetően tiltott fürdözés következtében, ezért a BRFK ismét felhívta a figyelmet rá, hogy

tilos a fürdőzés a Duna valamennyi, városon átvezető szakaszán, így Budapest egész területén, illetve máshol is csak a kijelölt helyeken szabad úszni.

Különösen frekventált, így veszélyes helynek számít a többi között a Római-part, a Margitsziget, a Hajógyári-sziget és a Kopaszi-gát, közlése szerint ezeken a területeken fokozott ellenőrzést végeznek.

A rendőrség szerint a vízbefulladások általában a parttól 15-20 méterre történnek. A vízbe fulladt személyek többségét ismerőseik gyakorlott úszónak tartották. Ez egyértelműen mutatja, hogy

a szabadvizekben történő úszás, fürdés nem ugyanaz a tevékenység, mint amit az emberek a strandokon, uszodákban megszoktak.

Sokan nincsenek tisztában saját teljesítőképességükkel, így túlzott kockázatot vállalnak és sok esetben már az első szabadvízben történő fürdés végezetes következménnyel jár.

Fokozott veszélyt jelent a változó vízhőfok, áramlatok, víz alatti akadályok, változó vízmélység, hullámzás, hordalék, uszadék, forgalom, váratlan helyzetek, amelyek még az egyébként gyakorlott úszót is megzavarhatják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek