Több vonalon késnek a vonatok

2014.07.13. 07:04

Műszaki okok miatt 20-25 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon. A késés oka: felsővezeték rongálódott meg egy szakaszon a váci állomáson, az ott folyó felújítási munka közben. A helyreállítást megkezdték.

És még nincs vége: 30-40 perces késések várhatók a Budapest – Debrecen – Nyíregyháza vasútvonalon, mert a Cegléd és Abony közötti pályaszakaszon elromlott egy biztosítóberendezés. Sőt, a sorompók sem működnek.

A MÁV magyaráz: 

A vonatok – a biztonság érdekében – csak lassabban haladhatnak ezen a szakaszon, a vasúti átjáróknál pedig csak 15 km/óra sebesség a megengedett. Cegléd és Abony között hat vasúti átjáró van, ezért a lassítások időveszteséget, 30-40 perces késéseket is okozhatnak. A késések az InterCity vonatokat is érintik.A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében egyes gyors és IC vonatokat Cegléden, Szolnokon, illetve Abonyban egyesítenek és Szolnok és Cegléd szakaszon egy vonatként közlekednek, a Cegléd-Záhony közötti személyvonatok Szolnokig közlekednek, illetve onnan indulnak.