Nem volt szüksége pénzre, mégis kirabolt egy pénzváltót

2014.07.14. 13:35

A bíróság első fokon öt év fegyházra ítélte azt a 19 éves harkakötönyi férfit, aki januárban kirabolt egy szegedi pénzváltót, írja az MTI.

A büntetlen előéletű, egészségügyi végzettségű, akkor munkanélküli fiú eltervezte a rablást. A neten választotta ki a pénzváltót, magához vette nagyapja gázriasztófegyverét, majd január 15-én Szegedre utazott.

Arcát sállal takarta el, így lépett be a helyiségbe, az ott dolgozó két nőt felszólította, hogy nyissák ki az ügyféltér és a kassza közötti üvegajtót. Ezután fegyverét elővette, belépett a kasszatérbe, majd a pisztoly markolatával többször fejbe ütötte az egyik nőt, aki félelmében az asztal alá bújt, és telefonon próbált segítséget hívni.

A nők az utcára menekültek, segítségért kiabáltak, eközben az üzlet ajtaját tartották kívülről, hogy a támadó ne tudjon elmenekülni. A férfi összeszedett 2,2 millió forintnyi bankjegyet, majd az ajtót belökve elmenekült, de a járókelők a közelben föltartóztatták.

A férfi a szakértői vélemény szerint beszámítási képességét nem befolyásoló személyiségzavarral küzd, és a bíróság előtt nem tudott magyarázatot adni a történtekre. Úgy fogalmazott, hogy nem is volt igazán szüksége a pénzre.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.