80 millió forintnyi kokainnal bukott le két magyar

2014.07.17. 13:26

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást A. István 44 éves és M. Péter 29 éves pomázi lakosok ellen, írja a Police.hu.

A gyanúsítottak Hollandiából Magyarországra csempésztek nagy tisztaságú kokaint, hogy azt belföldön továbbértékesítsék. M. Péter július 9-én Rotterdamban autóalkatrészeket adott át egy futárcégnek, hogy azokat Magyarországra szállíttassa. Miután hazánkba érkezett a szállítmány, A. István megrendelő kérésére egy másik futárcég vitte tovább az általa megadott címre.

Az alkatrészeket szállító gépkocsit azonban július 10-én az M2-es autópálya egyik parkolójában ellenőrizték a rendőrök. A jármű rakterében egy váltószerkezet belsejébe rejtve, gépzsírba beleágyazva körülbelül 4 kiló, tömbbé préselt, por állagú kábítószer-gyanús anyagot találtak a nyomozók.

A szakértői vélemény szerint a por nagy tisztaságú kokain, melynek piaci értéke körülbelül 80 millió forint. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai július 11-én A. Istvánt Pomázon, M. Pétert Budapesten fogták el. Őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet az illetékes bíróság elrendelt.