Orbán mobilját lophatták el a lagzin

2014.07.17. 12:57 Módosítva: 2014.07.17. 13:06

Nem egy átlagos vendég, hanem Orbán Viktor kormányfő mobilját lophatták el lánya, Ráhel tavaly megtartott lakodalmán – értesült a Hvg.hu rendőrségi forrásból. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem kívánt nyilatkozni az esetről, más kormányzati forrásból viszont megerősítették az értesülést a lapnak.

Orbán Ráhel esküvőjét tavaly szeptember 17-én tartották Tükröspusztán. A lakodalmon két iPhone 4s-t loptak el. Az ügyben csak novemberben indult nyomozás.  

Az egyik felszolgáló külön blogot indított az eset miatt. Nem értette ugyanis, hogy  a lakodalom után miért akart tőlük  DNS-mintát venni a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Életvédelmi Osztálya (!). A felszolgáló szerint míg egy telefon maximum 150 ezer forintba kerülhet, a vizsgálatnak már most többmilliós lehet a költsége. Azt is firtatta, hogy ha egy egyszerű állampolgárnak lopják el a mobilját, a rendőrség miért nem mozgat meg ilyen nagy erőket. 

Kedd késő este jelent meg a parlament honlapján Pintér Sándor belügyminiszter válasza az Orbán Ráhel lakodalma után indult nyomozás ügyében. Pintértől a jobbikos Novák Előd kérdezte meg, hogy megalakulása óta hány esetben fordult elő, hogy az NNI Életvédelmi Osztálya (vagy annak elődje) telefonlopás miatt DNS-vizsgálatot csináltasson.

Pintér azt válaszolta: 2013-ban az NNI már eljárt más telefonlopásos ügyben is, igaz, akkor „azonosítandó minta hiányában” nem alkalmaztak DNS-vizsgálatot. A mostani ügyben 26 embertől vettek DNS-mintát.  

A Hír24 korábban rendészeti forrásokra hivatkozva azt írta: Orbán Ráhel barátnőinek mobiljait lophatták el, amiken olyan képek is voltak, amelyek a lánybúcsún készültek.