Még mindig izzik az Andrássy úti palota

DSC 1163
2014.07.18. 11:21

Az éjszaka is voltak kisebb parázslások, izzások annál az Andrássy úti palotánál, ami kedden gyulladt ki. A helyszínen lévő tűzoltók eloltották, és mindaddig a helyszínen maradnak, amíg szükséges - közölte Kisdi Máté szóvivő az MTI-vel.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói állandó felügyeletet biztosítanak, és ha kell, a bontási munkálatok idején is egy tűzoltóraj felügyeli a munkálatokat.

Az Index információi szerint a lakók csütörtökön megkapták az önkormányzat gyorssegélyét, lakásonként 30 ezer, illetve ezenfelül fejenként 20 ezer forintot. Egyelőre szállása is van mindenkinek, de a ház közös képviselője szerint hosszú távon azonban még a szállás kérdését rendezni kell, hiszen albérleteket kell találni, aminek finanszírozásához az önkormányzat is segítséget ígért.

A ház lakóinak nagyjából felének volt biztosítása, ők már kaptak segítséget a biztosítótól. Az Aegon Magyarország Zrt., amely az épületben 14 lakás biztosításáról gondoskodik, közölte: a kiköltöztetéssel járó költségekre azonnali, 50 ezer forintos kárelőleget utal károsult ügyfeleinek.

A kárszakértők azonnal hozzálátnak a károk felmérésének, amint az épület biztonságosan megközelíthető lesz. Az Aegon a károk gyors rendezését ígérte.