A szállító elismerte: ők cserélték el a szombathelyi halottat

2014.07.21. 10:08

Mint azt korábban az Index is megírta: július 11-én, pénteken azért maradt el egy temetés Szombathelyen, mert a ravatolozóban nem az a holttest feküdt, akinek a temetése lett volna. A temetést emiatt szombatra kellett halasztani, addigra a keresett holttest is előkerült, némileg rejtélyes módon: a Vas megyei napilap szerint az illegális exhumálás gyanúja is fennáll, de a hatósági vizsgálat lezártáig erről nem lehet többet megtudni.

Annyi viszont már biztos, hogy nem a Jáki úti sírkertet kezelő Vas Megyei Temetkezési Kft., hanem a hallottat szállító és a szertatásra felkészítő cég, a Glória Temetkezési Kft. hibázott, amelynek ügyvezetője ezt el is ismerte egy, a Vas Megyei Temetkezési Kft.-nek írt köszönőlevélben. A Nyugat.hu által is közölt levél így szólt:

Köszönetnyilvánítás a szombathelyi Vas Megyei Temetkezési Kft-nek, hogy a Glória hibájából pénteken elhalasztott temetést és azzal járó kellemetlenségeket tisztelettel, kegyeletteljesen, méltósággal befejezték, megadva a végtisztességet.

A sok kellemetlenkedő újságírók ostromának kiküszöbölésével végezték el a nem könnyű feladatukat.

Köszönettel a Glória Temetkezés részéről...

Az ügy azonban ezzel még nincs lezárva: egyelőre nem lehet tudni, hogy a keresett holttestet eltemették-e máshol, és ezután engedély nélkül exhumálták-e, illetve az sem világos, hogy miért nem volt azonosító kéz- és lábcédula a holttesten, hiszen a kórház kötelezően így adja ki az elhunytakat.