Önkormányzati dolgozók kaphattak volna bérlakást Zuglóban

2014.07.24. 10:14

Önkormányzati bérlakásokat akartak kiutalni öt önkormányzati dolgozónak Zuglóban, az előterjesztést először megszavazták, majd visszakoztak a hivatal humán bizottságának tagjai, írja a Blikk.

Alig öt percen belül született két egymásnak ellentmondó határozat a pályázaton kívüli juttatásról a bizottság június 17-ei zárt ülésén. A dologra úgy derült fény, hogy Várnai László független képviselő kikérte az ülés jegyzőkönyvét, amiből kiderült számára, hogy a Papcsák Ferenc vezette önkormányzat munkatársai, köztük vezető beosztásúak is kaphattak volna önkormányzati bérlakást, amiket néhány év elteltével a piaci ár töredékéért vásárolhattak volna meg.

Várnai a lapnak elmondta, hogy az öt pályázóból hárman a frissen létrejött lakásgazdálkodási osztály dolgozói voltak.

Az öt pályázó közül többnek van bejelentett fővárosi lakcíme, bár a kérelem indokaként azt hozták fel, hogy vidéken élnek. Az egyik csoportvezető asszony meg sem indokolta, miért kellene önkormányzati lakást kapnia. Próbált magának lakást szerezni az informatikai csoport vezetője és neje, aki a gazdasági osztály csoportvezetője.

Várnai szerint ez már vállalhatatlan lett volna a jelenlegi városvezetésnek is, tartottak a következményektől, ezért vonták vissza az utolsó pillanatban, és próbálták meg titkosítani. A lap szerint az ellenzéki politikusok mellett tiltakozott Virág Krisztina kormánypárti képviselő is.

A zuglói önkormányzat sajtóosztálya szerint ugyanakkor

jogilag teljesen megfelelt, hogy nem történtek kiírásra a lakások, viszont nemcsak vezetők, hanem bárki benyújthatta volna rájuk a pályázatát. A humán bizottság ülésén visszavonás nem történt, csak úgy döntött a bizottság, hogy nem kíván állást foglalni, és elnapolta a döntését.