Állatorvos kínzott meg egy macskát

2014.08.08. 11:25

Állatkínzás miatt rendőrségi feljelentést tett egy állatorvos ellen egy szegedi nő, akinek a hároméves macskája belehalt a hólyagyulladása kezelésébe, írja a Délmagyar.

"A gyerekemként szerettem Zigit. Életerős macska volt, egy egyszerű hólyaggyulladásba viszont belehalt az állatorvos gondatlansága miatt" - mondta a lapnak Judit, a macska gazdája. Zigi nemrég 11. lett a Délmagyarország állatszépségversenyén, amelyen több mint 600 állat indult.

A cica július végén, egy szombat reggel lett rosszul. Szédült, hányt, keservesen nyávogott. A gazdája másnap reggel vitte el az ügyeletes állatorvoshoz, aki adott az állatnak két injekciót, majd hazaküldte, és még aznap délután 5-re behívta kontrollra. Mivel Zigi állapota nem javult, a gazdája délutén visszavitte az orvoshoz. Zigit ezúttal elaltatták és megkatéterezték.

Ami ezután következett, Judit szerint kimeríti az állatkínzás fogalmát. "Amikor a macska elaludt, teljes erőből kinyomta a hólyagjából a pisijét. Egy nagyot tekert Zigi hasán, megfogta és csavarás közben rántott egyet az állaton. Ömlött a pisi belőle. Majd annyit mondott, minden rendben van" - mesélte a lapnak Judit.

Az állat még két nap múlva sem mutatta a gyógyulás jeleit, ezért Judit elvitte a "saját" állatorvosához, aki a hétvégén nem volt a városban.  Judit szerint az orvos megállapította, hogy az erős nyomástól Zigi hólyagja kilyukadt és a vizelet az állat testébe ürült, ettől pedig több szerve is leállt. Az orvost a Délmagyar is megkérdezte a történtekről, de nekik már azt mondta, szó sem volt arról, hogy a macskának kirepedt volna a hólyagja.

A lap az érintett állatorvost is megkereste. Szerinte a gazdavéleménye túlzó és érzelmileg eltúlzott, mert ő szakmailag helyesen járt el, az ilyen betegségek esetében szokásos protokoll szerint.