Tíz év fegyház trafikrablás miatt

2014.08.08. 10:24

Gyorsított eljárásban első fokon tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság azt a férfit, aki július 10-én megpróbált kirabolni egy trafikot Szegeden, írja az MTI.

A férfi a Szabadkai úti dohányboltban először beszélgetett az eladóval, majd lefogta, elvette telefonját, és megpróbálta a kasszából megszerezni a benne lévő 440 ezer forintot. A sértett megnyomta a riasztót, ezért a támadó elmenekült.

A bíróság a vádlottat rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, amelyet a férfi többszörös visszaesőként követett el. Korábban is többször állt bíróság előtt, a legutóbbi két alkalommal rablás bűntette miatt ítélték el, szabadságvesztéséből a rablási kísérlet előtt négy nappal szabadult. A vádlott és védője az ítélettel szemben enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Egyébként erőteljesen csökkent a trafikokat érintő bűncselekmények száma, a Magyar Nemzet az ORFK adataira hivatkozva azt írta, hogy 2013 júniusának vége és 2014. július elseje között 358 trafikrablás történt. Míg tavaly augusztusban 59 nemzeti dohányboltot raboltak ki, addig idén júniusban már csak hatot.