A legkeresettebb bűnöző lett Angliában a szamurájkarddal leszúrt Józsika

2014.08.13. 08:52

Patai József képével van tele az összes boltoni újság, miután szamurájkarddal rémisztgette az embereket az angliai kisvárosban - írja a Blikk.

Patai József 9 évvel ezelőtt még Józsika néven volt ismert, miután a Mortimer becenevű 17 éves Gy. Mihály egy szamurájkarddal leszúrta a 21-es busz végállomásánál a Várfok utcában. Az akkor 15 éves fiú testébe a hóna alatt hatolt be a kard és a hasán jött ki, de sikeresen megműtötték. Az ügy akkoriban nagy vihart kavart, mivel az áldozat roma származású volt, de aztán kiderült, hogy az elkövető is roma volt. Mortimert 2007-ben jogerősen 3 év 10 hónapra ítélték.

Józsika ellen körözést adtak ki Boltonban, miután a bíróság június 12-én már elítélte a szamurájkarddal való hadakozás miatt.

Józsikának nem Angliában gyűlt meg először a baja a rendőrséggel, 2008-ban garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt vették őrizetbe Budapesten, miután egy társával együtt viperával ütlegelt egy férfit. Akkor 16 hónap börtönt kapott életveszélyt okozó testi sértés miatt. Azt nem tudni, hogy mikor költözött Angliába.

A Blikk szerint Józsikával szemben Mortimer jó útra tért, elvégzett egy vendéglátó-ipari szakközépiskolát, és Facebook profilja szerint idejét tortasütéssel és black metal hallgatással tölti.