2024. június 20. 15:00
Szlovénia 1
Szerbia 1
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia 1
Anglia 1
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Orbán: Lábon lőttük magunkat

2014.08.15. 08:37

Lábon lőttük magunkat

− mondta Orbán péntek reggel a Kossuth Rádió 180 című műsorában az Oroszországgal szembeni gazdasági szankció politikájának kapcsán. Szerinte az ellentétes a magyar nemzeti érdekkel. Orbán egyetért Robert Fico szlovák miniszterelnökkel abban, hogy a Nyugat által szorgalmazott szankció politikája "többet árt nekünk, mint az oroszoknak".

Orbán Viktor elmondta, keresi a partnereket ahhoz, hogy változtasson az Európai Unió ezen politikáján.

A miniszterelnök szerint össze kellene hívni egy olyan konferenciát, amelyen az unió és Oroszország megtárgyalja együttműködése jövőjét, távlati terveit, amelyek között fontos kérdést jelent Ukrajna is.

Orbán arról is beszélt, hogy a bruttó hazai termék 3,9 százalékos növekedésének az az egyszerű magyarázata, hogy a magyar emberek dolgozni akarnak. És amíg dolgozni akarnak, az eredmények is jönni fognak. Szerinte mivel Magyarország is egy válságövezethez tartozik, az államnak kiegészítő munkalehetőséget kell biztosítania, ha kell, több százezer munkahelyet kell létrehoznia.

Kevéssé fegyverkezünk, ez a helyzet

Magyarország védelmi szerepéről szólva, "a sikerek mellett a nehézségekről" is beszélt a kormányfő. Elmagyarázta a rádióhallgatóknak, hogy Magyarország NATO-tagságának feltétele, hogy az éves össztermék értékének 2 százalékát költse katonai kiadásokra, ehhez képest Magyarország 1 százaléknyit fordít erre.

"Joggal tesznek szemrehányást nekünk a szövetségeseink, hogy mi egy olyan ország vagyunk, amely a biztonságát javarészben a NATO-tagságból meríti, miközben nem tartjuk be a közös biztonság fenntartásához szükséges költségekhez való hozzájárulásunkat" – nyugtázta.

Az iraki helyzetben a keresztényüldözés a fontos, amire kommunikációs lépés a válasz

Az iraki helyzetről szólva Orbán Viktor elmondta, hogy az augusztus végi uniós miniszterelnöki csúcsértekezleten kezdeményezni fogja, hogy felhívják az uniós polgárok figyelmét arra, "véres vallásháború formájában keresztényüldözés zajlik" a térségben. 

Az MTI tudósítása alapján szerint ezzel Európa azért nehezen tud mit kezdeni, mivel jelentős mértékben elvallástalanodott. Persze lehet, hogy mindössze annyit szeretne elérni, hogy az európai vezetők mondják ki: "nekünk a saját fajtánkat, a keresztényeket, egy vallásüldözéses korszakban meg kell védenünk".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport